28 Haziran 2015 Pazar

PEYNİRLİ ÇÖREK





MALZEMELER
 
1 paket yaş maya
3 su bardağı süt  süt ılık olacak
4  yumurta - 2. Yumurtanın sarısını ayırın üzeri için
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağı
Aldığı kadar un
 
 
İçi için : 1 kalıp beyaz peynir  yarım demet maydanoz ve kaşar peyniri rendesi Üzeri için: Susam
 
Hazırlanışı
 
1)Paket yaş mayayı yarım su bardağı şekeri ve ılık sütü maya kabarana
kadar bekletin. Unu havuz şeklinde ortasını açın ve yumurtanın iki
tanesini kırın. iki tanesinin akı hamura katıp sarısını üzeri için
ayırın. Diğerini mayalı sıvıya katıp hamur yoğurulur ve mayalaşması için
hamur kabarıncaya bekletilir .
2) Tezgaha biraz sıvı dökülür. Hamur iki eşit parçaya ayrılır ve merdane yardımı ile açılır.
3)Açılan hamur üçgen şeklinde kesilir. Geniş tarafına önce kaşar serpilir sonra peynirli harçtan konup sigara böreği gibi sarılır. Ay şekli
verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 25-30 dakika dinlendirilir.
4)Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir ve fırına verilir .180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder