28 Haziran 2015 Pazar

PATATESLİ KIYMALI ÇITIR BÖREK





 
MALZEMELER

 
5 adet yufka
200 gr tereyağı
1 adet yumurta
Üzerine susam
 
Patatesli kıymalı iç harcı için
 
200 gr kıyma
1 büyük patates
2 adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Hazırlanışı
 
 
1.Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Kıyma bıraktığı suyu
çekince  soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin. (Rendenin büyük
gözü ile) bir sürede patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu kara
biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın .
2. Tereyağını eritin. Her bir yufkanın üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın ve yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına kıymalı harçtan koyup geniş rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder