28 Haziran 2015 Pazar

MEKİK KEK





MALZEMELER
 
8-adet yumurta akı
3- çay bardağı toz şeker
4- çay bardağı toz fındık
300 gr tereyağı
4 -çay bardağı un
2- paket kabartma tozu
1- paket vanilya
1- kase dolusu vişne
1- paket bitter çikolata
 
Hazırlanışı
 
1) Tereyağını çok yakmadan eritelim ve karıştırma kabına alalım. Toz
şekeri ilave edelim ve mikser ile şeker eriyene kadar çırpalım.
2) Daha sonra yumurta beyazlarını çırpalım. Beyazı köpük köpük oluncaya
kadar çırpalım. Toz fındığı ve vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
3) Tereyağlı karışımı yumurta beyazının üzerine ilave edelim. Un ve
kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Supatula ile alttan yukarıya doğru
karıştırın. İçinde kuru malzeme kalmayacak şekilde karıştırın.
4) Kalıplara koyup arzuya göre üzerine vişne ile süsleyelim. 150 derece
fırında pişirelim ve piştikten sonra bitter çikolatayı eritip
                                                               süsleyelim.
 
 
Çikolatayı benmari usülü eritin.
 
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder